HILVERSUM – Projectontwikkelaars werken al jaren aan een plan voor de herontwikkeling van het stationsgebied. Daarin streven zij naar een goed bereikbaar en aantrekkelijk centrum van Hilversum. Ook burgers kunnen hun steentje bijdragen. Op verschillende momenten krijgen zij de mogelijkheid hun mening te geven en in gesprek te gaan over de ontwikkeling rondom het stationsgebied.

“Burgerparticipatie is bij dit project erg belangrijk”, verklaart Sasja Schermer, communicatieadviseur bij de gemeente Hilversum. “Wij willen een gebied creëren waar iedereen iets aan heeft. Het station is dé toegangspoort tot de stad en is tenslotte van elke burger en reiziger.”

In 2017 is een stedenbouwkundigplan opgesteld voor de herontwikkeling van het stationsgebied. Eerder heeft de gemeente al gesprekken gevoerd met belanghebbenden en directe betrokkenen. Afgelopen dinsdag heeft de gemeente twee modellen gepresenteerd die een oplossing bieden aan onder andere problemen met de verdiepte ligging van het Schapenkamp en de verkeersafwisseling rondom het centrum. Tijdens een inloopavond op maandag 8 oktober kunnen inwoners deze modellen beoordelen.

Daarnaast roept de gemeente burgers op om via sociale media foto’s en ideeën in te sturen over het uiterlijk van het stationsgebied. Dit kan gaan over de inrichting, maar ook de sfeer, materiaalgebruik en groen. De gemeente wil met deze foto’s een aantal ‘moodboards’ creëren om erachter te komen welke sfeer burgers het meest aantrekt. Verder voert de gemeente de komende tijd één op één gesprekken met bewoners van specifieke wijken.

Op de inloopavond is iedereen welkom. Ook via sociale media zijn alle Hilversummers vrij om hun ideeën te delen. Sasja Schermer hoopt dan ook op zoveel mogelijk betrokken bewoners van Hilversum.