Reggae band General Jabbah presenteert vier jaar na hun eerste EP hun debuutalbum in Platenhuis ’T Oor. De band met maar liefst tien bandleden speelt op zaterdag 1 december hun nieuwe album in Platenhuis t’Oor en café The Skiff. “In onze muziek zit veel herkenning voor muziekliefhebbers en bij onze optredens geldt altijd: space guaranteed,” aldus bassist Coen Schotanus.

“De release van ons nieuwe album heeft lang op zich laten wachten. Wij hebben er bewust voor gekozen om de locatie kleinschalig te houden, zodoende kwamen we uit in Hilversum,” vertelt Schotanus. Zaterdag 1 december presenteert de band hun debuutalbum om 18.00 in Platenhuis ’T Oor en later op de avond in café ‘The Skiff’. Gerard Kamer, eigenaar van Platenhuis ’T Oor, kijkt erg uit naar zaterdag en verwacht een grote opkomst. “Het was nog een aardige klus om 10 jongens op 1 dag bij elkaar te krijgen. Coen Schotanus kwam vroeger bij mij al in de winkel en is inmiddels bassist bij General Jabbah,” vertelt Kamer enthousiast.

 In de afgelopen jaren speelde General Jabbah op het ‘MadNes Festival’ en podiums als De Melkweg en TivoliVredenburg. “Eye Of The Scorpion is ons eerste full length album en bestaat uit twaalf nummers. Het album brengen wij uit op vinyl omdat wij vinden dat dit nog steeds het mooiste klinkt. De lp is speciaal voor de liefhebber ontworpen in een ‘limited orange marble design’. De naam ‘Eye Of The Scorpion’ is een ster in het heelal en ook een nummer op ons album, ”aldus Coen Schotanus, medeoprichter en bassist van de band.

General Jabbah bracht in 2014 hun eerste EP uit onder de naam ‘Mo Fiyah’. “Al onze bandleden zijn wel een beetje gek van science fiction en Starwars. De inspiratie voor onze eerste EP en tevens ook de bandnaam is afkomstig uit de serie Starwars. Op de cover van ‘Mo Fiyah’ is het personage Jabba de Hutt te zien die met een piano naar de aarde komt om muziek te maken en verspreiden. In onze muziek verwerken we aardig wat ‘space’ geluiden en daarom vonden we dit mooi passen in het plaatje. Dennis van der Zanden, onze zanger, heeft uiteindelijk het design gemaakt van onze eerste EP, ”aldus Schotanus.

“Voor het ontstaan van General Jabbah speelde wij allemaal al in een andere groep. Binnen onze vriendenkring merkte wij dat er heel erg behoefte was aan samen jammen en muziek maken. In verloop van tijd is toen het idee ontstaan om een nieuwe band op te richten. Dennis van der Zanden, inmiddels zanger van onze band, hebben we destijds gevraagd om zich bij ons aan te sluiten. Later hebben wij ook andere muzikanten toegevoegd en inmiddels hebben wij tien bandleden waaronder twee trompettisten, een pianist en een percussionist,” vertelt Schotanus tot slot. Zaterdag 1 december speelt General Jabbah om 18.00 in platenhuis ’T Oor en van 21.30 tot 23.00 in café The Skiff.