HILVERSUM – Poppodium de Vorstin blijkt geen imagoprobleem te hebben, maar een onduidelijke identiteit. Verhalen deden de ronde dat het poppodium in Hilversum een slecht imago zou hebben en dat ze om financiële hulp hadden gevraagd die ze daardoor niet zouden krijgen. De Vorstin zelf zegt echter dat het verhaal anders ligt.

“We hebben geen imagoprobleem, maar volgens een onderzoeker hebben we een onduidelijke identiteit. En we hebben geen financiële hulp gevraagd, maar we zijn in gesprek over verbetering van de liquiditeit”, aldus de Vorstin.

Een poppodium is een kleine zaal of gebouw met daarin een podium waar concerten en dansfeesten worden gegeven om zo popmuziek naar de mensen te brengen op een manier dat het ook nog betaalbaar is. In de eigen regio zijn de poppodia vaak nog niet zo bekend, maar wellicht kent u de grotere poppodia zoals de Melkweg, Paradiso, Patronaat en Tivoli Vredenburg wel. In Hilversum is er dus de Vorstin. Dit was eerst de Tagrijn, maar werd de Vorstin omdat veel mensen een negatief beeld hadden van de Tagrijn. De Vorstin ligt aan de Koninginneweg niet ver van het station vandaan.