HILVERSUM- De grote kerk van Hilversum stond ook dit jaar in het teken van het kerstconcert van het Goois Ouderen Koor. Zo'n 250 bezoekers was de kerk goed gevuld. Het Goois Ouderen Koor met ongeveer 60 leden bracht met nummers van Bach tot 'O denneboom' een totale kerstsfeer in de grote kerk.

Voorafgaand stonden voor de kerk veel mensen die het concert gingen bezoeken. Tijdens de binnenkomst begroet het koorlid Jopie van Geelen je vriendelijk. Op het podium van de kerk staat het ouderenkoor al klaar. De koorleden hebben een wit overhemd en een zwarte broek aan. Enkele leden dragen ook een zwarte jas. Koorlid Johan Heins begon met een korte introductie van een aantal mensen die het koor begeleiden tijdens het concert. De Argentijnse dirigente Alexandra d’Espinoza, de pianist Henk van der Hoeven, de violiste Maria van der Krift en haar vader Peter van der Krift die Maria begeleidt op de piano. Het koor bestaat uit ongeveer 60 mensen waarvan er een aantal de respectabele leeftijd van 90 al voorbij zijn gegaan. Het oudste lid is maar liefst 93 jaar. “Ikzelf verwonder me. Ik zit naast een man van 92 die zingt zo zuiver en als ik het niet goed doe krijg ik een zet,” zegt Thea van der Poel lachend.

Het eerste nummer is ‘Komt allen tezamen’. Na dit nummer grapte de dirigente dat dit nummer geen inleiding nodig had en gaf een korte inleiding over de volgende muziek dat het koor gaat zingen. Dit zijn twee nummers van Bach. Het Ave Verum Corpus en daaropvolgend Halleluja. Tussendoor speelt de pianist enkele Duitse ‘Hirtenlieder’, wat herderslieden in het Nederlands betekent.

Volgens de dirigente is een kerstconcert zonder wiegelied geen kerstconcert. Dit jaar doet het koor een heel ander soort wiegelied dan de voorgaande jaren. Ze nemen een wat minder bekent lied genaamd ‘Durme Durme’. Het is een lied uit Sarajevo. Dit lied is gezongen in een oud Spaanse taal die door gevluchte Joden in Sarajevo terecht is gekomen.

Als afsluiting zingt het koor het nummer Jingle Bells. Daarna bedankt de dirigente bezoekers voor hun komst. Terwijl mensen denken dat het afgelopen is zegt de dirigente dat er nog een laatste kerstpotpourri gezongen wordt. De bedoeling van deze medley is dat iedereen meezingt. Deze medley bestaat uit nummers zoals ‘O dennenboom’ en ‘Wij wensen u een vrolijk kerstfeest.’ Het koor kreeg een staande ovatie en kreeg een luid applaus vanuit het publiek. Johan Heins deelt een bloemetje uit aan gasten die het koor begeleid hebben en bedankt ze nog een maal. Hij bedankt de bezoekers voor hun komst en is er de vraag voor een kleine bijdrage. Achteraf nemen de bezoekers en het koor tevreden afscheid van elkaar met een geslaagd begin van de middag.