HILVERSUM – Een nieuwe Hilversumse kerstmarkt is geboren. Werf35, wat normaal een plek is voor creatieve, startende ondernemers, werd afgelopen zaterdag omgetoverd tot het decor van een kerstmarkt. De markt werd georganiseerd door de Stookplaats, een creatieve broedplaats die in de oude loodsen op de werf gevestigd zit. Alhoewel het weer niet mee zat, was er zaterdag toch veel publiek op de kerstmarkt aanwezig. 

Winter Wonder Werf was niet zomaar een kerstmarkt. De markt was opgebouwd uit kraampjes met ondernemers die creatieve artikelen verkochten. Van houten kerstbomen tot houten kerstballen en van warme kinderkleding tot zelfgemaakte potten jam. Zolang het maar creatief was. Dat is namelijk ook waar de Stookplaats en Werf35 voor staan. Ook waren er workshops voor de kinderen. Zo konden zij knutselen met het rommelpaleis, werden zij voorgelezen door Anca van theater Hilversum en konden de kinderen op de foto met Frozen figuren. De markt was dan ook echt gevuld met gezinnen. De kinderen waren onder de pannen en de ouders gingen, na een rondje over de markt, met glühwein om de vuurkorven staan om zo weer een beetje op te warmen.

Vorig jaar had de Stookplaats ook al het plan om een kerstmarkt te organiseren. Toen kwam het er nog niet van omdat er nog verbouwd werd. “Zelf had ik niet verwacht dat het vanaf het begin al zo druk zou zijn”, vertelt Michiel Andrea die bij de stookplaats betrokken is. Er moet zelfs met spoed nieuwe glühwein gehaald worden. “We zijn van 3 uur ‘s middags tot half 11 ‘s avonds geopend. De markt zelf duurt tot 8 uur en dan gaan wij nog even door livemuziek van een Troubadour.” Met Halloween was er ook al een horror night door de Stookplaats georganiseerd. Zo zijn zij ook bezig met het wintercircus, die van 24 tot 30 december plaats zal vinden. “Dit doen wij omdat wij van gezelligheid houden”, zegt Andrea, maar hij kan een editie voor volgend jaar nog niet bevestigen. “We moeten eerst nog zien hoe het dit jaar afloopt.”

Ook op zondag werd de werf gevuld met winter wonder drukte. Nu is Werf35 weer terug in normale staat. ‘Nieuwe industrie in oude industrie’ zoals de slogan luidt van het creatieve ondernemers gebied.

img_0481