HILVERSUM - De Gooische Bierbrouwerij organiseert ook dit jaar weer het Gooisch Bierfestival op het marktplein, deze keer op zondag 30 september. De aanpak verschilt van de vorige editie. De aanpassingen zorgen voor meer variatie op het gebied van entertainment, ruimtelijke beleving én op de bierkaart.

Na vorig jaar boven verwachting veel bezoekers te hebben ontvangen organiseert de Gooische Bierbrouwerij opnieuw het Gooisch Bierfestival. Dit jaar wil de brouwerij met meerdere, kleinere tentjes wat meer variatie in het festival brengen. In plaats van één groter podium wordt er nu ruimte gemaakt voor stand-upcomedians, singer-songwriters, DJ’s en meer. Zonder de sterren van de show, allerlei soorten bier, uit het oog te verliezen.

Er zijn bieren uit binnen- en buitenland aanwezig; onder andere de brouwerijen ‘Walhalla’ en ‘Poesiat & Kater’ uit Amsterdam, ‘Kromme Haring’ uit Utrecht, ‘Oldskool’ uit Eindhoven en ‘Mommeriete’ uit Gramsbergen (Overijssel) zijn aanwezig om de inwoners van ’t Gooi kennis te laten maken met een wereld aan verschillende smaken in vloeibare vorm. Ook is Gooische Bierbrouwerij de samenwerking met een aantal Amerikaanse bierbrouwers aangegaan om alle hoeken van het smaakpalet een plek te geven. Ondanks dat het Gooi niet bekend staat om haar biercultuur wil de Gooische Bierbrouwerij, gevestigd op het marktplein midden in de stad, een evenement organiseren dat voor iedereen geschikt is.

De Gooische Bierbrouwerij werkt ook graag samen met organisaties uit de omgeving, verteld Guido de Wit. Hij is een van de drie eigenaren en laat de brouwerij vanbinnen zien. Zo hebben ze onder andere Larens Saison, gebrouwen met Sint Jans Rogge geleverd door de Stichting Oude Landbouwgewassen Laren, en een tijdelijk bier met kastanjes uit het Spanderswoud. “We proberen de Gooische bevolking wat meer bier te laten drinken en wat minder witte wijn”, aldus De Wit.

Naast alle soorten bier en entertainment zorgt de organisatie voor verscheidene foodtrucks om ook de maag na een paar drankjes goed te kunnen vullen. Op deze manier doet de organisatie er alles aan voor ieder wat wils aan te kunnen bieden. Voor mensen die niet van alcohol houden zijn er meer dan tien alcoholarme en -vrije bieren te proeven en zo kan er toch met z’n allen van de dag genoten worden, van de échte bierliefhebber tot mensen die gewoon houden van een dagje uit.