HILVERSUM – Je carrière een boost geven? Vandaag kan het. De Gooise Loopbaandag is een evenement voor werkzoekenden, jonge professionals en werknemers die hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen. Vandaag vindt de zesde editie van het evenement plaats in het Grand Theater Gooiland te Hilversum.

Vandaag de dag is het evenement ontwikkeld tot ‘een groot event met naar verwachting 250 bezoekers’. Zes jaar geleden begon de Loopbaandag echter als een ‘middagje mensen helpen’ door tien coaches”, aldus Paul Eykenduyn, organisator en coach. Eykenduyn legt het evenement uit: “Vijftig coaches geven individuele speedcoaching en workshops voor de aanwezigen. De sfeer en energie is elk jaar heel goed. In het Gooi is er sprake van een taaie werkloosheid onder 45-plussers. Wij focussen ons ook op die doelgroep.” De Gooise Loopbaandag biedt ook boeiende presentaties, actieve workshops en trainingen.

Voor de jongere generatie is de dag ook interessant: “De zorgsector is verrassend genoeg ook interessant voor jongeren. Het accent in de zorg verschuift namelijk van simpel uitvoerend werk naar hightech ICT. Dat is een leuke loopbaanrichting voor hen!”, aldus organisator Paul. Voor jongeren is er ook een speciale programmalijn: ‘bloggen, pitchen en hoe je een burn-out op je 28ste kunt vermijden?’

“Nieuw werk vinden gebeurt vandaag de dag bijna alleen nog digitaal. Hoe kun je ervoor zorgen dat je in allerlei logaritme berekeningen opvalt? Dat is een vraag die wij gaan beantwoorden. We geven tevens aandacht aan social branding en pitchen”, concludeert Eykenduyn.

Wil je succesvoller worden in je werk? Bezoek de Gooise Loopbaandag. De coaches, presentaties en trainingen kunnen je op weg helpen.