Lex van Waarden, raadslid van GroenLinks, organiseert 17 december een debat over hoogbouw in de gemeente Hilversum. De bedoeling hiervan is om hoor en wederhoor te ontvangen van de bewoners in verband met de woningbouwplannen van Hilversum.

De behoefte aan betaalbare woningen in Hilversum is groot alleen de ruimte daarvoor is er niet genoeg. Hierdoor heeft de gemeente als plan om de hoogbouw in te gaan. ‘‘Hilversum gaat meer verdichten en de hoogte in, maar belangrijk is dat het een fijne leefomgeving blijft’’, volgens van Waarden. Om duidelijkheid te krijgen wat de bewoners en andere betrokkenen wel en niet zien zitten rondom de woningbouw en hoogbouw bedacht hij een debat.

‘’Mijn doel met dit debat is om een bijdrage te leveren aan de omgevingsvisie die de gemeente komend jaar gaat opstellen voor Hilversum. De bijdrage van de bewoners vind ik daarbij erg belangrijk. Zij kunnen bijvoorbeeld aangegeven waar ze wel en geen hoogbouw vinden passen. Bijvoorbeeld dat de hoogbouw vooral in de buurt van het spoor komt en bij de stations.’’

Hilversum is een tuinstad en wil ook zo blijven. Daarom vindt van Waarden het belangrijk om groen in de omgeving te behouden. ‘‘Om te zorgen dat Hilversum een tuinstad blijft is mijn plan om goed te kijken dat er voldoende groen en bomen in de buurt blijven. Bijvoorbeeld meer bomen planten of parken aanleggen bij extra woningbouw.’’

Tijdens het debat zullen er twee architecten spreken. Allereerst Marijn Schenk die de omgevingsvisie voor Amersfoort en Amstelveen heeft gemaakt. Daarna komt Do Janne Vermeulen. Zij is de architect van een duurzame hoge houten woontoren in Amsterdam. Van Waarden stelt als bijdrage aan de discussie voor dat er drie mooie houten woontorens komen bij alle drie de stations in Hilversum. Een duurzaam idee en beter voor het milieu aangezien er minder bouwuitstoot is.

Het debat vindt plaats op dinsdag 17 december om 19:30 uur in de raadszaal van het raadshuis.