HILVERSUM – Nu de kerstboom het huis weer uit kan, is oud en nieuw het volgende lichtpuntje in deze donkere tijd. New Year’s Eve feesten beloven dit jaar dé plek te zijn om het nieuwe jaar in te luiden. Zo is het NYE feest van Gooiland erg in trek. “De early bird tickets zijn al uitverkocht. Nu kun je alleen nog maar gewone tickets kopen. Ik verwacht dat het een uitverkochte avond wordt.” Aldus Calvin Kahle van de communicatieafdeling van Gooiland.  

Het feest is aangekondigd als het Grote foute New Year’s Eve feest door het bedrijf die net genomineerd is voor ‘Beste Evenementenlocatie Van Het Jaar 2016’ Ook heeft het Gooiland net een nieuwe eigenaar en wil het een nieuwe reputatie aannemen. Deze nieuwe reputatie begint met een nieuw feest op Nieuwjaarsochtend.  “Vorig jaar was het wat luxer. Toen hadden we verschillende zalen met vipruimtes, nu hebben we gewoon dat alles gelijk aan elkaar is en dat is toch wel de kern van dit feest. Het moet voor iedereen beschikbaar zijn. Het is voor alle leeftijden, wel achttien plus maar, het is gewoon lekker fout en lekker gek zodat iedereen lekker los kan gaan. Er komt gewoon grappige muziek en er zijn lekker foute dj’s. Daarbij horen natuurlijk lekkere gekke decoraties zoals slingers, confetti en ballonnen. Het is gewoon echt een feestje om binnen te komen. Dat is een beetje de kern van deze avond. Je hebt ook van die feesten waar je er netjes uit moet zien, maar bij ons mag je bij wijze spreken in je Hawaii shirtje langs komen,” vertelt Calvin verder.

De verwachte leeftijdsgroep op het feest is tussen de 25 en 35 jaar. “Voor jongeren is het ook zeker leuk, maar ik denk dat het rond de doelgroep van 25 zal liggen.” Wel is er eerder die avond in Gooiland het feestje Dromenland, wat wel een jongerenfeest is. “Dromenland is een heel bekend concept in Hilversum. Daarom wilden wij er wel mee samenwerken. Het is extra leuk omdat zij een wat jongere doelgroep hebben en wij een wat oudere doelgroep. Dromenland begint om 10 uur en vanaf half 1 gaan de deuren van de andere zalen open voor het Nieuwjaarsfeest. Dan kunnen de mensen ook naar het andere feest lopen.”

Alhoewel het een gek feestje zal zijn in het Gooiland hebben ze geen gekkigheid met vuurwerk op de planning staan. “Wij hebben geen last van het vuurwerkverbod, we gaan zelf geen vuurwerk afsteken. Wel zullen er mensen zijn die vuurwerk voor de deur afsteken en daar kan je wel naar kijken.”

Ook heeft het foute feest een mystery act.  “Het is iemand die wel bekend is binnen Gooiland en die ook wel meerdere klussen binnen Hilversum gedaan heeft.” verklapt Calvin.

Terwijl het hele Gooiland al uitkijkt naar het Nieuwjaarsfeest, blikken ze toch ook goed terug op 2016. Voor afgelopen jaar zijn ze genomineerd voor ‘Beste Evenementenlocatie.’  “Het is een nominatie waar bedrijven worden geselecteerd door een bedrijf dat ‘Meetings’ heet. Dit bedrijf werkt samen met evenementenbureaus en zij kijken waar evenementen uitblinken. Dat heeft onder andere te maken met de service, de gastvrijheid, de locatie, de mogelijke verbouwingen en hoe je omgaat met duurzaam ondernemen. Op die onderdelen hebben zij gebaseerd dat wij in aanmerking komen voor de titel ‘Beste Evenementenlocatie van 2016’ Zij selecteren een lijstje van vijftien locaties, het is al een groot voorrecht als je daarvoor geselecteerd bent, maar we moeten natuurlijk ook nog winnen. Wij kondigen dat zelf heel veel aan op social media om zo bekendheid daarvoor te krijgen en ervoor te zorgen dat mensen gaan stemmen op ons. Een maandje of twee geleden kregen we een tussenstand en toen liepen we al voor, dus ik heb er wel vertrouwen in,” zegt Calvin trots “23 januari krijgen we daarvan de uitslag.”

Ook kondigt Gooiland een nieuwe identiteit aan. “Wij zijn een tijdje met een reclamebureau bezig geweest om te kijken wat Gooiland nou precies is. Daaruit is gekomen dat Jan Duiker het oorspronkelijk ontworpen heeft en toen zijn zij alles gaan doen om een concept te verzinnen wat in overeenstemming komt met hem. We zijn erop uitgekomen dat we een hotel worden met allemaal Nederlandse merken, omdat Jan Duiker een Nederlandse architect was en waarbij we verder gaan werken in het lettertype en de teksten van Jan Duiker. Dat wordt wel heel bijzonder.  Het is vanaf 6 maart geopend.”