Afgelopen woensdag 4 oktober vond de eerste Kinderboekenweekactiviteit van dit jaar in Hilversum plaats. Op het feestelijk voorlezen en knutselen in de Bibliotheek Hilversum kwamen meer dan vijftig kinderen en ouders af. Voor de komende activiteiten verwacht de bibliotheek evenveel drukte.

De Kinderboekenweek in de Bibliotheek Hilversum begon woensdag 4 oktober met het drukbezochte feestelijk voorlezen en knutselen. Miriam Bakker, kinderbibliothecaris bij de Bibliotheek Hilversum, heeft de kinderen afgelopen woensdag voorgelezen. Omdat de Kinderboekenweek een groot aantal bezoekers met zich meebrengt, werd er woensdag voorgelezen in de theaterzaal die in de bibliotheek zit.

Miriam Bakker vertelt: “Normaal gesproken lees ik op woensdagmiddag voor in een gezellig hoekje van de Bibliotheek. Maar in de Kinderboekenweek komen er zo ontzettend veel kinderen dat dat helemaal niet meer in dat hoekje past. Daarom las ik gisteren voor in het theater in de Bibliotheek. Mét geluidsinstallatie, zodat iedereen het kon horen. Daarna zijn we, uiteraard in thema, iets griezeligs gaan knutselen.”

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Griezelen’. Een andere activiteit die de bibliotheek in dit thema organiseert is een theatervoorstelling door poppentheater Koekla. Vandaag wordt in de bibliotheek theatervoorstelling ‘Het Spookje’ vertoond. Miriam Bakker schrikt als ze ziet hoe snel de kaartjes zijn verkocht. “Wow! Voor de voorstelling volgende week zaterdag zijn er nog maar vier plekjes vrij. Die kaartjes zijn echt heel hard gegaan en dat is allemaal in een paar dagen gebeurd. Alleen voor de allerlaatsten is er nog een plekje, dus mensen moeten er snel bij zijn.”

Voor de kinderen die geen kaartje konden bemachtigen voor de theatervoorstelling, is er aankomende woensdagmiddag weer een speciale kinderboekenweekeditie van het feestelijk voorlezen en knutselen in de Bibliotheek Hilversum.