Hanne de Wachter (32) is geboren in België en woont nu drie jaar in Hilversum. Sinds haar zesde is ze al bezig met topsport en werd op haar twaalfde Belgisch kampioen Rope Skipping. Rope Skipping is een combinatie van gymnastiek en touwtjespringen. Ze is nu de eigenaar van de franchise Enforce in Hilversum, waarvan de officiële opening 15 februari plaatsvindt. “Tot mijn zestiende heb ik Rope Skipping actief zelf gedaan, daarna ben ik trainingen gaan geven. Ik heb hier veel meer voldoening uitgehaald, want ik vond het leuker om het met anderen te doen en hun dan erin zag uitblinken in plaats van voor mezelf naar een moment te leven.”

De Wachter heeft eerst een kantoorbaan gehad waar ze acht uur per dag achter een bureau zat. Hier werd ze ongelukkig van. Ze heeft hierna ontslag genomen en haar diploma gehaald om sportlessen te kunnen geven. Ze kwam in contact met Enforce. Ze zochten nog iemand om de locatie in Hilversum te openen en van het een kwam het ander. Ze gelooft in het totale concept waar zij voor gaan, dus niet alleen puur spieren trainen, maar echt het leven omgooien en weer gezond gaan leven. Zelf krijgt ze de energie er helemaal terug van.

“De verschillende Enforce bedrijven bieden levenstijlprogramma’s. Het houdt in dat je dan zowel fysieke workouts, voedingsadvies en ook mindset- training krijgt. De mindsettraining is er doordat heel veel mensen wel weten dat ze zouden moeten sporten en gezonder moeten eten, maar doen dat gewoon niet. Daar komt heel veel coaching bij kijken en dat is een leuke uitdaging om aan te gaan. We horen heel vaak dat mensen geen tijd hebben om te sporten. Wij zeggen dan dat het geen prioriteit is van de mensen. Door gesprekken aan te gaan creëer de prioriteit en creativiteit.  De mensen zie ik helemaal opleven ze krijgen meer energie van.”

Elke Franchise van Enforce heeft zijn eigen aanvulling. Voor mij was het heel belangrijk om een unieke locatie te vinden en niet de typische sportschool. Er staat ook een bokszak in de zaal, boksen geeft mensen vaak meer zelfvertrouwen.

“Het verschil met een gewone sportschool is dat het eerste stadium veel belangrijker is. Mensen komen eerst op gesprek, want ik vind het belangrijk om te weten wat hun willen. Iemand die zegt dat hij vijf kilo af wil vallen, vind ik geen goede reden. Dat cijfertje op de weegschaal gaat het verschil niet maken. Een echte motivatie is bijvoorbeeld als iemand zijn ouders allebei gestorven zijn aan hart- en- vaat ziekten. Ik merk ook dat ik lui begint te worden en ik wil voorkomen dat ik de aandoening krijg. Gewoon gezond oud worden. Dat zijn de redenen waardoor je blijft sporten.”

“Ik hoop dat het de plek gaat worden, waar mensen weten dat ze naar hier kunnen komen om te werken aan hun volledige zelfontwikkeling. Dus niet het typische eenzijdige sporten om er fysiek mooier uit te zien. Je wilt dagelijks sterk in het leven staan, je wilt alles aan kunnen, geen blessures en gewoon gezond zijn. Er zijn weinig mensen die het uit zichzelf kunnen en dat is helemaal niet erg. Ik vind het heel leuk om hiermee te kunnen helpen en te begeleiden.”