HILVERSUM – Dierenasiel Crailo kan in 2017 mogelijk weer zwerfdieren opvangen. Dit was de reactie van het gemeentebestuur op de 41-vragen van Hart voor Hilversum, die meer duidelijkheid wilde hebben over deze kwestie en hoopt dat zwerfdieren in de toekomst weer in Dierenasiel Crailo terechtkunnen.

Begin dit jaar was Dierenasiel Crailo kwalitatief gezien niet in staat om zwerfdieren opvang te bieden. Dierenbeschermingscentrum Amersfoort nam toentertijd deze taak van hen over. Marjon Heijner, voorzitter van Hart voor Hilversum, denkt dat het positief zou zijn voor de burgers van Hilversum als Dierenasiel Crailo weer zwerfdieren op zal vangen: “Mensen die hun huisdier kwijtraken moeten nu naar Amersfoort zien te komen om hun gevonden dier op te halen. Wat als je geen vervoer hebt? Dan ben je een hoop geld kwijt en dat heeft niet iedereen.”

De gemeenteraad besteedt vanaf 1 januari de taak voor het opvangen van zwerfdieren aan. Dierenasiel Crailo heeft de vrijheid hierop in te gaan. De gemeenteraad zal een selectie voor de aanbesteding uitvoeren en een overeenkomst sluiten met de partij die op basis hiervan overblijft.