HILVERSUM – Vijfentwintig buurtbewoners kwamen gisteravond bijeen in de gymzaal van de Dr. H. Bavinckschool. Het bedrijf Hoom en het project HilverZon vertelde hier hoe u uw huis zo snel en makkelijk mogelijk duurzamer kan maken.

Subsidie van de gemeente is er helaas niet, die pot is namelijk alweer leeg. Dit betekent dat er al veel Hilversummers geld hebben aangevraagd om hun huis duurzamer te maken. Vorige week werd er door de overheid weer geld vrijgemaakt die kosten met 25% kunnen verminderen. De gemeente streeft naar een energieneutraal Hilversum in 2050, de regio en HilverZon willen dit in 2030 al voor elkaar hebben.

In drie delen van Hilversum spreken we van een beschermd stadsgezicht, de villawijk is hier een voorbeeld van. Mensen die hier een zonnepaneel aan de voorkant van hun huis willen plaatsen, moeten hiervoor een vergunning aanvragen. Het bedrijf Hoom helpt woningen naar een groenere toekomst. Hoom en HilverZon proberen zoveel mogelijk bewoners duurzaam te maken. ‘‘U kunt uw geld nog beter onder de vloer leggen dan op de bank zetten’’ aldus Mischa van Hoom.