HILVERSUM – Heel Hilversum stond zaterdag 17 december in het thema van Kerst. Het winkelcentrum hing vol met kerstballen en lichtte op door de vele kerstverlichting. Een hoop mensen bezochten de stad om een kijkje te nemen bij het kerstenensemble, georganiseerd door de Vereniging Beatrix Korpsen, of deden mee aan de Santa Run.

De Vereniging Beatrix Korpsen trok heel de dag met tien tot twaalf blazers rond. Ze begonnen de dag om half 11 in de winkelstraat Gijsbrecht van Amstelstraat. Om half 12 waren ze hier klaar en trokken ze naar het centrum van Hilversum. Om 1 uur kon men hier genieten van de muziek ondersteund door slagwerk. Met zijn alle trokken de blazers het centrum rond om hun muziek te delen met de stad bezoekers.

Ook konden kinderen in Hilvertshof op de foto met de Kerstman en zijn elfen. Naast de koets, waar de Kerstman in zat, stond een ijskraam waar gratis ijs te nuttigen was. Om half 4 begon de opwarming van de Santa Run, georganiseerd door de Hilversumse Rotary Clubs, Rotaract Hilversum en Run2Day Hilversum, op de Kerkbrink. Het doel van dit evenement was om geld op te halen voor de Nierstichting en de Speelgoedbank in Hilversum.

Isabel Beenhakker
Isabel Beenhakker