Winkelcentrum Hilvertshof staat vol met versierde kerstbomen en lampjes. Kerstballen in alle kleuren en maten glinsteren door de gangen van de begaande grond. Vlak voor de ingang van Zara spelen vier kinderen rondom een kleine kerstboom. Terwijl een van de meest bekende kersthits aller tijden ‘Jingle Bells’ door de speakers in de Kerkstraat galmt, is aan alles te merken dat kerst op het punt staat om te beginnen.

Tijdens een wandeling door de Kerkstraat valt op dat zelfs de telefoonwinkels aandacht hebben besteed aan hun etalages. Bijna alle etalages zijn uitbundig versiert met grote cadeaus en kerstversiering. ‘Alles kan met kerst’ is de slogan die de volledige etalage van de Hema bedekt in felle kleuren. Voor de ingang van de Rituals vertellen Luuk van Dam (17), Olivier de Groen (16) en Peter Vogeler (16) druk bezig te zijn met het kopen van hun laatste kerstcadeaus. “Het centrum vind ik er s ’avonds op zijn best uitzien door alle lichtjes en mooie versieringen, “concludeert de zeventienjarige Luuk van Dam.

Eenmaal aangekomen in winkelcentrum de Gooische Brink beland je direct in een echte kerstsfeer. Dit grote winkelcentrum is in tegenstelling tot Hilvertshof stukken beter en uitgebreider versiert. Bij binnenkomst vallen direct twee prachtige kleine kerstbomen op die zorgen voor een warme sfeer. Een niet rode maar zwarte loper leidt bezoekers naar het midden van het winkelcentrum waar een prachtig versierde kerstboom staat. Alle winkeliers hebben voor hun winkel een kleine kerstboom staan en wanneer ‘All I Want For Christmas’ door de speakers galmt is ook in dit winkelcentrum het kerstgevoel helemaal compleet.

Schuin tegenover de grote kerstboom in de Gooische Brink is er een winkel die opvalt door haar warme kerst uitstraling. Bij binnenkomst valt op dat er van alles te koop is en er zelfs een kapsalon te vinden is. Anne Kap, mede-eigenaar kijkt erg uit naar de kerstperiode en vertelt trots dat mensen voor de laatste kerstcadeaus meer dan welkom zijn. Voor Anne Kap, mede eigenaar, en haar compagnon Maud wordt het dit jaar de tweede kerst met hun winkel MAT-store.

Het plein rondom de Kerkstraat is iets minder vrolijk versierd. In het midden is een grote kerstboom te vinden waarvan de lichtjes nog niet zijn aangezet. Annie Heijdra, eigenaresse van Le Moise, merkt in de aanloop naar kerst dat het centrum drukker wordt. “Zowel de bezoekersaantallen van het centrum als van onze winkel stijgen. Winkelcentrum de Gooische Brink is dit jaar prachtig versiert, wij hopen dat mensen ook daar een kijkje nemen rondom de kerstdagen,” aldus Heijdra. Op weg terug begint het centrum steeds drukker te worden. Max Bakker (20), is blij met het versierde centrum van Hilversum tijdens de kerst en merkt op dat iedereen in een vrolijke stemming is.