Dankzij een samenwerking van bewoners aan de Brinkweg en woningcorporatie Het Gooi en Omstreken, is één van de trappenhuizen omgetoverd tot een expositieruimte. De eerste expositie met creatieve en artistieke uitspattingen van bewoners is deze week gestart.

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken was de afgelopen periode druk bezig met de renovatie en verduurzaming van de in totaal 68 woningen aan de Brinkweg. Mieke Wester, communicatieadviseur van Het Gooi en Omstreken vertelt: “Tijdens de renovatie zijn er meerdere trappenhuizen opgeknapt maar er bleef één trappenhuis over met een loze ruimte. Wij hebben toen bedacht om deze ruimte wat gezelliger aan te kleden en de bewoners hier actief bij te betrekken. In de uitnodiging voor het opleverfeest stelde we de bewoners de vraag of het hen leuk leek om met ons mee te denken voor een invulling.”

De dames Bakker en Smeets kwamen met het winnende idee, een trappenhuis gevuld met hun zelfgemaakte kunst. Deze kleine expositieruimte zal telkens veranderen, de bewoners zorgen er gezamenlijk voor dat de kunst rouleert.

Mevrouw Bakker vertelt over de renovatie en verduurzaming: “Ik woon hier nu al bijna 19 jaar en de uitstraling is nu zeker heel goed aangepakt. Met de partijen zijn we een paar keer bij elkaar geweest, daarbij werd van alles gepresenteerd en uitgelegd. Ook werd ons gevraagd hoe wij over verschillende kwesties denken.”

In eerste instantie wilde de corporatie alleen de kozijnen aan de Brinkweg vernieuwen. Uiteindelijk zijn na een inventarisatieronde bij de bewoners ook de trappenhuizen, balkons en galerijen aangepakt. Het verbeteren van de leefbaarheid, duurzaamheid en de uitstraling waren daarbij het uitgangspunt. Hier van uit is ook de creatieve invulling van het trappenhuis gerealiseerd en daar is Manuel van de Veen, projectleider Het Gooi en Omstreken, blij mee: “Waar ik het meest trots op ben is dat we wat verder gekeken hebben dan alleen maar een stukje technische noodzaak. We hebben gewoon gelijk de gelegenheid gepakt om alles wat breder te trekken en een project neer te zetten waar men nog jaren plezier van gaat hebben.”