De kersttijd is weer aangebroken en dat wordt ook in Hilversum weer gevierd. De kerstnacht is dit jaar vervangen door een compleet nieuwe concept dat op 24 december om 17:00 gevierd wordt op het marktplein. Het kerstverhaal wordt verteld door de zandtekenaar en er is zang van de Hilversumse zangeres Suzanne van der Velde.

Na 20 jaar de kerstnacht is nu besloten om het concept om te gooien. Volgens Jacob Westland van het Interkerkelijk Kerstnachtdienst Comité was dat nodig: “We leven nu in een andere tijd met social media en hebben daarom het concept omgegooid zodat het beter in de tijd van nu past.” Het aantal geïnteresseerde mensen in de kerstnacht nam volgens Westland ook af: “Op de kerstnacht kwamen een paar duizend mensen af maar de aantallen daalde dus was het nodig om het concept aan te passen.”

Bij het nieuwe concept wordt het kerstverhaal door de zandtekenaar verteld en is er zang van de Hilversumse zangeres Suzanne van der Velde ( artiestennaam: Susanna Fields). Volgens Westland is dit alles nodig om de doelgroep te bereiken: “We willen onze doelgroep bereiken en onze doelgroep zijn de seculiere Hilversummers.” Westland hoopt dat er veel mensen op het nieuwe evenement afkomen maar ze weten niet precies hoeveel: “We gaan beleven hoeveel mensen erop afkomen, het is een nieuwe concept aangepast op de tijd waar we nu in leven dus we gaan het zien.”

Het evenement vindt plaats op de koopzondag 24 december (tevens kerstavond) en is georganiseerd door het Interkerkelijk Kerstnachtdienst Comité in samenwerking met foodhall MOUT. Het evenement vindt plaats op het Hilversumse marktplein en begint om 17:00. Voor meer informatie:  http://kerstinhilversum.net/