Op 11 september was de eerste editie van de Hilversumse Pop Bizz Quiz sinds het zomerreces. De quiz vindt plaats bij Podium de Vorstin en telt maandelijks zo’n honderdtwintig deelnemers.

De Pop Bizz-quiz is niet alleen een lekkere tongbreker, maar ook een enorm succes. Tien jaar en 65 edities verder, trekt de quiz nog steeds een hoop nieuwe bezoekers aan. “We hebben wel echt een harde kern, maar ook een verloop aan nieuwe mensen”, aldus Roos Manintveld (32), mede-organisator van de quiz.

Aan het maandelijkse evenement kunnen groepjes van maximaal vijf deelnemers meedoen. Iedere ronde zijn er niet alleen rondjes aan de bar te winnen, maar ook worden er per ronde vijf vrijkaartjes voor concerten weggegeven. “Ik dacht dat ik wel heel veel zou weten, maar dat valt enorm tegen. Het is echt moeilijk hoor, maar de sfeer is gezellig”, vertelt een van de bezoekers Marlies Coumans (50) me. Wanneer ik aanschuif aan haar tafeltje, vertelt een kennis hoe hij al jaren lang iedere maand enorm uitkijkt daar deze avond. “Als ik moet werken, dan baal ik echt,  want dan moet ik weer een maand wachten!”

De uit Engeland overgewaaide traditie van pop- en pubquizzen is niet veel veranderd in de afgelopen tien jaar, aldus barman Dirk Slootbeek (30). “Het enige wat er is veranderd, is dat de presentator wat grijzer is geworden,” vult zijn collega Lejla Memic aan. Ook meedoen en kans maken op vijf vrijkaartjes én een rondje aan de bar? 9 oktober zal de volgende editie plaatsvinden!