11 september heeft Podium de Vorstin de eerste editie van haar maandelijkse Pop Bizz Quiz georganiseerd, sinds het zomerreces. De Hilversumse quiz vindt plaats bij Podium de Vorstin en telt iedere maand zo’n honderdtwintig deelnemers.

De Pop Bizz-quiz is niet alleen een lekkere tongbreker, maar ook een enorm succes. Tien jaar en vijfenzestig edities verder, trekt de quiz nog steeds een hoop nieuwe bezoekers aan. “We hebben een echte harde kern, aangevuld door een verloop aan nieuwe mensen,” aldus Roos Manintveld (32), mede-organisator van de quiz.

Aan het maandelijkse evenement kunnen groepjes van maximaal vijf deelnemers meedoen. Iedere ronde zijn rondjes aan de bar en maar liefst vijf vrijkaartjes voor concerten te winnen. “Ik dacht dat ik wel heel veel zou weten, maar dat valt enorm tegen. Het is echt moeilijk hoor, maar de sfeer is gezellig,” vertelt een van de bezoekers Marlies Coumans (50). Een vriend van Coumans vult aan hoe hij al jaren lang iedere maand enorm uitkijkt daar deze avond. “Als ik moet werken, dan baal ik echt,  want dan moet ik weer een maand wachten!”

De uit Engeland overgewaaide traditie van pop- en pubquizzen is niet veel veranderd in de afgelopen tien jaar, aldus barman Dirk Slootbeek (30). “Het enige wat er is veranderd, is dat de presentator wat grijzer is geworden,” vult zijn collega Lejla Memic aan. Ook meedoen en kans maken op vijf vrijkaartjes én een rondje aan de bar? 9 oktober zal de volgende editie plaatsvinden!