HILVERSUM – “Als ik een doel heb ga ik daar 100 procent voor,” aldus Marco van Velthooven. Van Velthooven, horecaondernemer vanaf jongs af aan, heeft met Restaurant Club Rex de vakjurryprijs gewonnen voor Hilversumse onderneming van het jaar. In dit interview vertelt hij over Restaurant Club Rex en zijn succesvolle carrière als ondernemer in Hilversum.

Voor de mensen die Restaurant Club Rex nog niet kennen, kunt u een omschrijving geven van de zaak?

“Club Restaurant Rex is gevestigd in een oude bioscoop. Op de begaande grond hebben wij ons restaurant en erboven bevindt zich onze club. De zaak is zeven dagen per week geopend, klanten kunnen bij ons terecht om te lunchen, borrelen en dineren. In het weekend hebben wij dj’s in de zaak en kunnen klanten genieten van onze cocktails.”

 Ik kan mij voorstellen dat het winnen van de prijs voelt als erkenning, hoe heeft u dit ervaren?

“Ik voel me erg vereerd met het winnen van de prijs en had het niet verwacht. Ik ben zelf al erg lang ondernemer in Hilversum en kan toch wel zeggen dat het winnen van de prijs voelt als een stukje erkenning.”

 Terug naar Restaurant Club Rex. Art Deco met een vleugje Miami, waar komt de inspiratie vandaan voor de inrichting van de zaak?

“Oorspronkelijke stond er een bar aan de zijkant en was de zaak heel gaaf ingericht, echter was het  interieur wel al tien jaar oud. We vonden dat het tijd werd voor wat anders, namelijk de tijd van nu. Ons uitganspunt was om de bar een nieuwe plek te geven, vervolgens hebben we de zaak verder ingericht met een interieurbureau en architecten. De bar is inmiddels te vinden in het midden van onze zaak, Miami hebben we uiteindelijk niet bezocht.”

 Wat maakt Restaurant Club Rex zo succesvol in vergelijking met andere restaurants in Hilversum?

“Iedere zaak heeft zijn eigen charme. In de tien jaar tijd dat Restaurant Club Rex bestaat hebben wij zo goed mogelijk geprobeerd om ons op de kaart te zetten als de ‘place to be’. Wij bieden klanten een prachtig interieur, smakelijke cocktails, goede service en hoge kwaliteit eten.”

Hoe zou u uzelf omschrijven als ondernemer?

“Gedreven, als ik een doel heb ga ik daar 100 procent voor. Wat ik belangrijk vind is om als ondernemer continu om je heen te blijven kijken. Nieuwe dingen proberen is daar een onderdeel van, zeven jaar geleden waren wij een van de eerste met een burgerrestaurant. Een ander belangrijk punt is om jezelf als ondernemer te blijven onderscheiden met de rest.”

Ik kan me voorstellen dat het runnen van al uw horecazaken de nodige stress met zich meebrengt. Wat voor tips heeft u voor ondernemers die op het punt staan om een eigen restaurant te beginnen?

 “Doe wat je leuk vindt, wees gedreven en ga er dan voor. Vroeger kon ik mijzelf erg druk maken om de kleinere dingen, inmiddels heb ik geleerd om meer los te laten. Je kan stress hebben in je zaak of het kan heel druk zijn maar uiteindelijk wordt het vanzelf weer morgen.”

 Waar komt het ondernemen vandaan, wie was uw inspiratie?

“Ik ben geboren in een horecafamilie. Mijn ouders waren eigenaar van ‘Café De Doelen’ waar ik uiteindelijk een jeugdcafé van heb gemaakt. Vanuit hier heb ik geprobeerd om iedere keer een stapje hogerop te komen. De belangrijkste reden voor mij om te blijven ondernemen is de vrijheid, op vakantie ben ik wel gewoon iedere dag bezig met wat ik zie, kan en moet verbeteren. Als ondernemer heb je altijd bepaalde dromen en uitdagingen. Je weet nooit wat er op je pad komt en ik ben altijd in mijn hoofd bezig met wat er anders of beter kan. Een nieuwe zaak openen hoeft momenteel niet, ik realiseer heel goed wat ik nu allemaal heb.”