Hilversums Belang dient bij de afgelopen gemeenteraadsvergadering een motie in. De partij vindt dat het college het tij moet keren en daadwerkelijk de stijgende armoede in Hilversum moet terugdringen. De partij draagt daarom het college op om te analyseren waarom Hilversum wat betreft armoedebestrijding achterblijft bij de rest van Nederland.

“Het College heeft in het verleden, maar ook voor de toekomst, mooie sociale plannen gemaakt. Maar in de tussentijd verkommeren onder onze ogen vele mede Hilversummers. Daar is niet mee te leven en daar moet zo spoedig mogelijk mee aan de slag worden gegaan”, aldus Henk Blok van Hilversums Belang. Het aantal minimahuishoudens is in Hilversum in drie jaar tijd ongeveer 13% gestegen, er is dus sprake van een ernstige armoedeval.

De partij vindt dat het huidige sociale beleid nog onvoldoende blijkt te zijn om de stijgende armoede in Hilversum terug te laten dringen, daarom draagt de partij het college op om zo spoedig mogelijk, maar niet later dan in het eerste kwartaal van 2020, deze analyse voor de raad te leggen.