‘’Gluren bij de Buren’’ gaat 11 maart 2018 plaatsvinden. Het is voor het eerst dat Hilversum dit evenement organiseert.

Optreden in eigen of andermans huiskamer voor mensen uit de buurt, om meer in contact te komen met buurtbewoners en om lokale artiesten een kans te geven hun talent te laten zien of te laten horen. Dit is in principe wat ‘’Gluren bij de Buren’’ inhoudt. Artiesten treden op één middag drie keer 30 minuten op. Als bezoeker is het mogelijk om maximaal zeven optredens te bezoeken door het volgen van speciale looproutes die door alle wijken van Hilversum uitgezet zijn.

Rinske Bouwman, coördinator van ‘’Gluren bij de Buren’’, laat weten dat de organisatie nog steeds op zoek is naar huiskamers en lokale artiesten in Hilversum. Niets is te gek, alles mag en alles kan; van klein appartement tot groot woonhuis, van instrumentale act tot een zanggroep.

In andere steden in Nederland is dit evenement, dat voor het eerst plaatsvond in Amersfoort, voorafgaande jaren al vaker georganiseerd. Bouwman vertelt dat de reacties hierop altijd erg positief zijn. De mensen ervaren het als zeer prettig om eindelijk eens kennis te maken en contact te leggen met zijn of haar buren, of ze vinden het gewoon leuk om op een laagdrempelige manier verschillende lokale acts te bewonderen. Nu is Hilversum als ideale ‘’gluurstad’’ dus ook aan de beurt.