In anderhalve maand zijn er zeven autobranden geweest in Hilversum, vooral Hilversum-Zuid is een geplaagd doelwit van de autobranden. De politie laat in een officieel statement weten dat ze uitgaan van brandstichting.

Sinds half augustus was het al raak aan de Bosdrift, Kolhornseweg, Cornelis Evertsenstraat, Bakkerstraat, Neuweg en het Jac. P. Thijsseplein. Met de brand van afgelopen dinsdag komt daar een nieuwe bij, al lijkt het hier om een technisch probleem te gaan. De politie vermoedt dat de overige branden wel zijn aangestoken. Of dit door dezelfde dader is gedaan is nog onduidelijk.

Een verband tussen de branden is tot op heden nog niet gevonden. In een bericht op de officiële website laten ze weten graag in contact te komen met eventuele getuigen van de branden. De laatste autobrand was op de Neuweg. Verschillende buurtbewoners laten weten zich zorgen te maken en sommige nemen zelfs maatregelen. Claudia Hessen (54): “Ik let ’s avonds extra goed op en probeer mijn auto altijd recht voor de deur te parkeren, zodat ik een oogje in het zeil kan houden.”