Stichting SportFair organiseerde voor de tweede keer het evenement Hilversum Actief. Het evenement vond plaats op het Marktplein, in het centrum van Hilversum. Dit keer kwam er meer aan bod dan alleen maar sport en bewegen.

De eerste editie van Hilversum Actief was een succes. Vorig jaar september ging dit evenement voor het eerst van start. Verenigingen en bedrijven kregen de kans om zich te tonen aan de inwoners van Hilversum om zo meer mensen in beweging te krijgen, en met resultaat.

Op 17 september stond de tweede editie van Hilversum Actief gepland. Dit keer was er meer te beleven dan alleen maar sport en bewegen. “We willen de mensen in Hilversum dit keer ook kennis laten maken met culturele activiteiten zoals theater en muziek. Natuurlijk is er ook ruimte voor de sport, maar we willen voor iedereen in Hilversum van betekenis zijn,” aldus Jelle van Veen, een van de initiatiefnemers.

“Vorig jaar was onze eerste editie, toen lag de focus voornamelijk op de sport. Dit jaar zijn wij als SportFair samen met Hilversum Actief gaan werken en je ziet meteen resultaat. Vergeleken met vorig jaar zijn er aanzienlijk meer aanmeldingen bij de plaatselijke verenigingen in Hilversum binnengekomen,” meldt Jelle van Veen.

De website van Hilversum Actief meldt dat er tijdens het evenement demonstraties, optredens, clinics en voorstellingen te zien zijn. Deze activiteiten worden georganiseerd door de plaatselijke bedrijven en verenigingen. Bezoekers worden getrakteerd op een breed aanbod en kunnen meedoen aan de activiteiten. Op deze manier maken de inwoners kennis met wat je kunt doen in hun gemeente.

Hilversum Actief ging van start om 11:00 en liep af om 16:00.