Ook in Hilversum is Stoptober aangebroken. In deze maand proberen mensen van hun verslaving af te komen. Nationaal deden de afgelopen drie jaar al meer dan 150.000 mensen mee. In Hilversum vond op 28 september zelfs een “Stoptober-tour” plaats.

Op 28 september konden mensen in ziekenhuis Ter Gooi hun longfunctie laten testen. Ook kregen ze ter plekke van de GGD armbandjes en informatiekaartjes om aan hun naasten te geven om hen zo te helpen van hun verslaving af te komen.

Claudia Prijs, woordvoerster van Stoptober, legt uit: “Deze editie is van start gegaan met zo’n 50.000 deelnemers. We hebben dit jaar een aantal zaken anders gedaan. Zo geven we dit jaar een ‘Stoptober-tijdschrift’, dat bij Albert Heijn in de schappen ligt en hebben we een app ontwikkeld. Hier kunnen mensen vragen stellen aan elkaar en aan professionals.”

Voor het eerst dit jaar is ook een “stophuis” opgezet in Nunspeet. Hier kunnen vijftig mensen verblijven en elkaar steunen bij het vechten tegen hun verslaving. Volgens Claudia Prijs raken de mensen zich steeds bewuster van de gevaren van roken. Hierdoor proberen mensen eerder te stoppen.

Mensen die willen stoppen met roken kunnen tot 28 oktober meedoen aan Stoptober en kunnen op de website, app en Facebookpagina terecht voor vragen.