Afgelopen dinsdag 10 oktober zijn de prijzen uitgereikt van de Hilversum100 challenge. Inwoners van Hilversum stuurden hun duurzame ideeën in en deze werden beoordeeld door een vakjury. Met het prijzengeld voor de winnaars worden de plannen ten uitvoering gebracht. Deze werden uitgereikt door de wethouder en een van de initiatiefnemers.

De hoofdprijs van €10.000 was voor Gijsbert Jansen met zijn bouwkringloop. Dinsdag kreeg hij de prijs uit handen van jurylid en initiatiefnemer Lucas Mol en wethouder Nicolien van Vroonhoven- Kok. De bedoeling van Jansen is dat er een plaats komt waar inwoners met hun tweedehands bouwmaterialen terecht kunnen en daar andere materialen kunnen vinden. De jury was unaniem en besloot om Gijsbert Jansen uit te roepen als winnaar van de H100 challenge voor een duurzamer Hilversum.

Naast de €10.000 waren er meerdere prijzen te winnen. Twee keer €5.000 gingen naar Joost Bennekers en Xander Mooibroek met hun plannen “Foodprint challenge” en “DEB STEP”. Twee basisscholen en het gemeentelijk gymnasium gingen ervandoor met €2.500 voor hun plan “Green Deal Duurzame Scholen”.De €1000 was voor Laurens Drogendijk met “banden op spanning”.

De Hilversum100 gaat binnenkort in gesprek met de winnaars om de start van de plannen te bespreken. Dit alles om samen met de inwoners van Hilversum te zorgen voor een groene samenleving. “Het geld wordt enkel gebruikt voor een opstart voor de plannen”, aldus Paul Basset, organisator Hilversum100.