Vier jaar na de succesvolle oprichting van de Daredevils in Hilversum hebben ze festivals als de Zwarte Cross, Paaspop en verschillende bevrijdingsfestivals op hun naam staan. Gitarist Jochem Winterwerp vertelt over hun deelname aan The Voice, de homecoming show in De Vorstin en de agenda voor volgend jaar.

Waarom hebben jullie je opgegeven voor The Voice?

“We willen vooral meer bekendheid creëren in Nederland. Als Daredevils hebben we al op veel grote festivals gespeeld, maar het leek ons leuk om kennis te maken met een nog groter publiek. Dan is The Voice wel hét podium in Nederland om meer bekendheid te werven. Vandaar dat we dachten, we doen een gooi naar de prijzen!”

Hoe was het om in een studio te spelen?

“Dat was een heel aparte ervaring. Het publiek zat daar al een hele tijd en tijdens je Blind Audition speel je tegen de ruggen van de coaches. We zijn gewend om op festivals te spelen, we zijn tenslotte echt een live-band, en dan is in een studio wel echt vreemd. Aan de andere kant, je bent zo’n brok adrenaline op zo’n moment dat je echt alles geeft in die twee minuten. Raar, maar wel heel tof om een keertje mee te maken.”

Ali B en Waylon draaiden. Waarom kozen jullie uiteindelijk voor Waylon?

“Daar hadden we het van tevoren al even over gehad met elkaar. Stel dát we konden kiezen, wie zouden wij dan graag als onze coach zien? Dat bleek Waylon te zijn. Hij kent ons al een beetje door festivals waar we samen hebben gespeeld en daarnaast speelt hij in hetzelfde genre als wij. Dit maakte dat we het idee hadden dat we van hem het meest op konden steken.”

Nu zijn jullie door naar The Battles. Wanneer komt die aflevering online?

“Zo, dat is een goeie! De precieze datum weten we niet, maar wel dat dat in januari zal zijn.”

Wat zijn jullie verdere plannen met Daredevils?

“Lekker doorspelen! We hebben het bizar druk. Zaterdag 30 november spelen we onze 250e show. De agenda voor volgend jaar is voller dan ooit, er zit echt een stijgende lijn in. De teller van de aanvragen stond al zo hoog en toen pas kwam de aflevering van The Voice online. Dat kan dus alleen maar meer worden.”

Aankomende vrijdag 6 december spelen jullie in De Vorstin. Hoe is het om in jullie thuisbasis te spelen?

Foto: Daredevils

“Deze maand vier jaar geleden ontstond Daredevils. Deze vrijdag is het de vijfde keer op rij dat we een show spelen in De Vorstin. Sterker nog, onze eerste show ooit was daar. Dit is altijd één van de meest bijzondere shows die we spelen, het is echt een traditie geworden. We spelen echt door het hele land, bijna nooit in de buurt. Als we in De Vorstin spelen komen al onze vrienden, familie en bekenden en dat maakt die show echt bijzonder. Dat gaat sowieso een mooie avond worden!”