Tijdens het AMF Festival in Amsterdam vorige week werd bekend gemaakt dat de Hilversumse Mike Willemsen, beter bekend als Mike Williams, een plekje heeft veroverd in de DJ-Mag top 100, een lijst met de 100 beste DJ's van de wereld. Hij staat nu op de 60e plek en is daarmee met zijn 20 jaar de jongste en hoogste nieuwe binnenkomer in deze lijst. Hieronder een interview met dit opkomend talent.

Ten eerste, gefeliciteerd met het behalen van de 60e plek in de DJ-Mag top 100. Wat was je reactie hierop? Had je dit zien aankomen? Thanks! Ik had het zelf helemaal niet zien aankomen en toen ik het hoorde geloofde ik het eigenlijk niet. Superbizar om nu tussen al die grote artiesten te staan.

Je bent zowel een van de hoogste nieuwe binnenkomers als de jongste DJ die in deze lijst staat. Waaraan heb je je succes op zo’n jonge leeftijd te danken?  Dat voelt heel raar, maar wel heel vet. Ik denk een combinatie van een goed team en keihard werken. Al jong ben ik begonnen met het produceren van mijn muziek en uiteindelijk heb ik daarin ook een beetje mijn eigen stijl gevonden, wat misschien heeft geholpen bij het onderscheiden van mezelf als artiest.

Volgende maand ga je een tour doen in de Verenigde Staten. Wat vind je ervan om ook in het buitenland erkend te worden? Dat is supertof om mee te maken. Elk land is anders en elk publiek reageert ook anders op je muziek. In de VS draaien vind ik altijd fantastisch. Het heeft altijd een magisch iets, Amerika!

Met je groeiende populariteit en vele optredens zal je het wel druk hebben. Heb je ook nog tijd over voor andere dingen, zoals school en vrijetijdsbesteding? Mijn middelbare school heb ik 2 jaar geleden afgerond. Dat was een pré van mijn ouders en ik wilde dit zelf ook heel graag. En het voelt goed om een vwo-diploma op zak te hebben. Maar ik heb daarna bewust gekozen om niet te gaan studeren, om zo veel mogelijk de focus te hebben op mijn muziek. Het valt denk ik ook nauwelijks te combineren. Vrije tijd heb ik wel, maar je merkt dat je toch altijd met je carrière bezig bent.

Je komt natuurlijk uit Hilversum. Merk je dat je hier wordt gezien als beroemdheid? Klopt. Nee, eigenlijk niet. Natuurlijk veranderen een aantal dingen wel. Soms word ik herkend en als ik uitga zijn er wel eens mensen die met me op de foto willen, of dingen aan me gaan vragen, maar dat hoort er allemaal bij.

Hoe zie je jezelf over een aantal jaar? Wat zijn je toekomstplannen? Het zou natuurlijk vet zijn om de stijgende lijn door te kunnen trekken. Ik zal nooit stoppen met muziek maken en hoop ook dat ik dit voor de rest van mijn leven kan doen. Op hoog of laag niveau, dat zien we wel.