HILVERSUM - Momenteel zijn er in Hilversum een aantal nieuwbouwprojecten die zich richten op de vrije sector. De grote vraag bij dit soort projecten is of er daadwerkelijk genoeg interesse in deze projecten is, omdat de vraag naar andere woningen groot is door het vluchtelingenprobleem. Voor de drie nieuwbouwprojecten Hof van Holland, Villa Industria en Buitenrijk blijkt echter voldoende interesse te zijn.

Om te weten te komen of er daadwerkelijk genoeg interesse is, is het interessant om dit aan de projectontwikkelaars zelf te vragen. SENS Real Estate is de ontwikkelaar van het nieuwbouwproject Hof van Holland. Het project zorgt ervoor dat er 41 levensloopbestendige appartementen en 3 stadswoningen komen op de plaats waar vroeger een ING-kantoor stond.

Gevraagd naar de manier waarop de interesse in de woningen gepeild is en of er op dit moment daadwerkelijk genoeg interesse is, geeft het bedrijf het volgende aan: “We hebben de interesse gepeild door een marktonderzoek te doen naar de woningmarkt in Hilversum en naar de woonbehoeften van onze doelgroep, de ouderen. Hieruit bleek dat er veel behoefte is aan middensegment huurwoningen voor ouderen. Nu we net begonnen zijn met de bouw krijgen we wekelijks een aantal reacties van geïnteresseerden en we hebben er ook het volste vertrouwen in dat alle woningen snel verhuurd zullen worden.”

Ook de andere nieuwbouwprojecten kunnen voorlopig goede cijfers overleggen. Voor de wijk Villa Industria geldt namelijk dat er al zeker 114 woningen verdeeld zijn van de 163 in totaal. Projectontwikkelaar Hegeman Bouwontwikkeling is ontwikkelaar van het nieuwbouwproject Buitenrijk en maakte een maand geleden zelfs al bekend dat alle negentien koopwoningen verkocht zijn.