HILVERSUM – Een 58-jarige vrouw is woensdagavond met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht na een ongeluk met haar scootmobiel. Het slachtoffer is zwaargewond geraakt. De auto die de vrouw heeft aangereden werd bestuurd door een 22-jarige man uit Hilversum.

Het ongeluk vond plaats op de kruising Achterom/Schapenkamp. De vrouw reed met haar scootmobiel op het fietspad, toen een rechtsafslaande auto haar voorrang verleende. Ze is bij het oversteken echter aangereden door een auto van links, waarna ze door de klap enkele meters verder op het asfalt terecht kwam.

Een traumahelikopter is woensdagavond voor het Hilversumse treinstation geland om medische hulp te verlenen. Het slachtoffer heeft meerdere botbreuken en hoofdletsel opgelopen. De vrouw was desondanks aanspreekbaar en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeersongevallenanalyse heeft ter plekke onderzoek verricht.

De auto die de vrouw heeft geraakt is in beslag genomen, het voertuig van de 22-jarige Hilversummer was niet verzekerd. Er volgt een grondig onderzoek.