Als met het openbaar vervoer naar Hilversum komt kan je haast niet om het station heen. Het station is ook de plek waar je op trein of bus moet wachten of je broodje kan kopen. Maar hoe fijn is het station eigenlijk?

Als je van het perron afkomt moet je door de NS-poortjes heen om van het station af te komen. Dit betekend dus dat u wel een kaartje of OV-chipkaart nodig heeft anders houd u avontuur in Hilversum al heel snel op. De poortjes gaan snel open dus u hoeft geen eeuwigheid te wachten om van het station af te komen. Aan de stadskant vertrekken de bussen dus de kans is groot dat u daar terecht komt. Als u daar moet wachten op uw trein/bus is de kans groot dat u moet blijven staan. Er is immers maar één bankje met drie zitplekken. En voorderest zijn er binnen geen bankjes om te zitten in het station ( als je de perrons niet meetelt natuurlijk).

Het is dan wel druk op het station (vooral rond vijf uur) maar dat betekent niet dat het ongezellig is. Er heerst een gemoedelijke sfeer op het station en de werknemers op het station zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Dat zorgt er dus voor dat wachten op het station geen straf is maar eerder een relaxt wachtmoment. Als je dan van de stadskant af weer terug naar het perron wil moet je oppassen dat je niet per ongeluk de roltrap oploopt, deze gaat namelijk maar een kant op: omhoog. Als je dan toch de trap niet wil gebruiken is er nog een lift, dus is er nog een goed alternatief voor de trap. Al met al is Station Hilversum dus wel een fijn station waar je gewoon veilig kunt bewegen.