HILVERSUM – Dit jaar werd weer bekend welke onderneming met de prestigieuze, prijs van Hilversumse ondernemer van het jaar naar huis mocht gaan. De verkiezing Hilversumse Onderneming van het Jaar is een initiatief van de gemeente Hilversum, Rabobank Gooi- en Vechtstreek en de BV Hilversum. Dit jaar kwam Van Schijndel Schoenen als winnaar uit de race.

Maar de opvallendste verliezer was echter toch de Biologische Slager die tweede werd. “Ik heb meegedaan aan de verkiezing Hilversumse onderneming van het jaar. Juist omdat het om een ‘onderneming’ gaat; een bedrijf doe je nooit in je eentje. Je werkt altijd samen. Het leek mij zo leuk om ook eens de medewerkers in het zonnetje te zetten”, vertelt Marion Vught, werkneemster van de slagerij. Ze hebben misschien wel verloren, maar zo voelt het zeker niet voor de Biologische Slagerij. Nadat de winnaar bekend was gemaakt, plaatste Vught een opmerkelijk artikel op het blog met als titel: ‘Hoe je een verkiezing tegelijk kan verliezen en winnen’. Dit laat zien dat de Biologische Slagerij zeker niet ontevreden is met de tweede plaats.

In de tekst kwam duidelijk het gevoel naar voren dat de slagerij veel liefde heeft voor het vak en de klanten en dat ze emotioneel zijn geraakt door de grote steun en stemmen die ze hebben gekregen tijdens de verkiezingen. “Het geeft ook inzicht waarom mensen zo graag bij ons komen. Kwaliteit, eerlijkheid en vriendelijkheid zijn de meest gehoorde opmerkingen. Dat is zo fijn om terug te horen want dit zijn speerpunten in onze manier van werken,” aldus Marion van Vught. De reacties van de klanten onder de blog bevestigen het beeld dat er is van deze slagerij. Zo schrijft Caroline Kloosterboer: “Voor mij ben je de winnaar door je visie, wat je uitstraalt en omdat je een geweldig mens bent met een topteam!”