Het project HOV in ’t Gooi gaat begin volgend jaar van start. Dit gaat over de buslijn tussen Huizen en Hilversum. De Provincie Noord-Holland wil het openbaar vervoer verbeteren, daarom wordt er tussen Huizen en Hilversum een busverbinding aangelegd waar straks de R-NET bussen gebruik van gaan maken. HOV in ’t Gooi is een gezamenlijk project van de gemeenten: Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes, Hilversum en de Provincie Noord-Holland. ProRail, Goois Natuurreservaat en Rijkswaterstaat zijn ook betrokken. 

De buslijn is bedoeld om de zogeheten “slaapgemeentes,” Blaricum, Laren en Eemnes een economische boost te geven. Zij merken nu dat de inwoners uit die dorpen niet werken in de grote steden. Door de aanleg van de buslijn willen ze dit aantal vergroten. “Als grootste gemeente zullen de inwoners van Hilversum hier het meest voor over moeten hebben,“ vertelt Catherine Wienneke, gastvrouw informatiecentrum HOV in ’t Gooi, Provincie Noord-Holland.

Voor de buslijn moet er in Hilversum het meest gebeuren. De Oosterengweg verbouwen ze tot tunnel, de bomenkap bij Anna’s Hoeve en ook moet er een natuurbrug komen voor de dieren. Volgens Provincie Noord-Holland is de natuurbrug noodzakelijk, want natuur mag niet opgesloten zitten, dan sterft het langzamerhand uit. De natuur moet zich verplaatsen en mengen. 

In de Riebeeck Galerij aan de Oosterengweg in Hilversum is een informatiecentrum gehuisvest waar bewoners en ondernemers terecht kunnen voor praktische vragen. Het informatiecentrum is geopend op woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.