HILVERSUM- In 2022 moet de hele organisatie van de gemeente energieneutraal zijn, dit vertelde Wethouder Jan Kastje in een aankomend nog te verschijnen interview met Hilversum.hu.nl.

Het bestuur van de gemeente Hilversum wilt in 2022 volledig klimaatneutraal te werk gaan. Volgens wethouder Jan Kastje is dit een belangrijke stap die gezet moet worden om Hilversum in 2050 volledig klimaatneutraal te krijgen, “je moet zelf het goede voorbeeld geven als je wilt dat andere je gaan volgen.”

“In eerste instantie hebben wij de opgave minder energie te gebruiken,” antwoord Kastje op de vraag hoe zij dit gaan bereiken. Ook wilt de gemeente de panden energiezuiniger maken door te investeren in betere isolatie en om de panden aan duurzamere energie te voorzien, zoals met zonne-energie.
De gemeente is aan het onderzoeken naar de mogelijkheden die er zijn om het gemeentehuis te verduurzamen. Het gemeentehuis is door de monumentale status een lastig punt in het project. “Dit is natuurlijk een mooi en monumentaal pand, dus de kwaliteit daarvan staat niet ter discussie. En toch wil je kijken of je met het behoud van het monumentale ook hier iets van duurzaamheidsmaatregelen kunt doorvoeren,” aldus Kastje.

Het volledige interview met wethouder Jan Kastje komt later deze week online op Hilversum.hu.nl.