Het Italiaanse filmfestival Quindici 19 reikt de Dutch Golden Stone uit. Zaterdag 16 september slaan Quindici 19 uit Rome en het Scenecs filmfestival, gevestigd in Hilversum, de handen ineen. De prijs is voor de beste, aanstormende filmtalenten.

Lorenzo Biferale, General Manager van Quindici 19, vertelt: “Vorig jaar kwamen we in contact met Scenecs toen ze ons benaderden om hun netwerk in Italië uit te breiden. Wij waren opgetogen en erg enthousiast over de mogelijkheid om samen te werken. Ik geloof dat jonge en frisse initiatieven, zoals Scenecs, fundamentele culturele evenementen zijn. The Dutch Golden Stone is daarom belangrijk. Deze prijs erkent de jonge talenten, zij zijn de filmmakers van morgen.”

Zaterdag zal de vierde editie van het festival plaatsvinden in Rome. Hier zullen twintig finalisten vanuit de hele wereld bijeenkomen, bijgestaan door een aantal gasten onder wie filmregisseur Martin Strange-Hansen, winnaar van een Oscar voor Best Short Film. Een mediajury, een festivaljury en een studentenjury zullen bepalen wie de winnaar is.