Het jaarlijks concert van de Eerste Gooise Accordeon Vereniging Musicorda uit Hilversum vindt dit jaar plaats in de Morgenster op zondag 24 maart. Tijdens het concert zullen beide orkesten van Musicorda optreden.

Normaal werd het jaarlijkse concert van Musicorda gegeven in Eemnes, maar dit jaar is er voor gekozen om het concert te houden in de plaats van herkomst; Hilversum. De Protestantse kerk de Morgenster aan de Seinstraat is dit jaar de locatie van het concert. Volgens secretaresse José van Kooi heeft dit een belangrijke reden: “De gemeente verplicht ons, als subsidie ontvangende vereniging, om de Hilversumse gemeenschap te dienen en daar een concert te geven. Tja, de subsidiekraan wordt steeds verder dichtgedraaid en om het voortbestaan te waarborgen moet we wel.”

Zowel het A-orkest als het B-orkest van Musicorda zullen hun talent laten zijn bij het optreden. Het A-orkest bestaat uit de meest ervaren spelers van Musicorda en het B-orkest bestaat uit het aanstormend talent van de vereniging. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Wim Becker. Het concert is dit jaar in de middag in plaats van de avond, Van Kooi: “Veel mensen zien er tegenop om ‘s avonds de deur uit te gaan. Ook is concert toegankelijker voor jongeren. En juist de jongeren willen we interesseren voor onze vereniging.”

Het concert is om 14:30 in de Morgenster. Kaartjes kosten 8 euro.