HILVERSUM – Voor de 17e keer organiseert Versa welzijn ook dit jaar de Dag van de Mantelzorg in Hilversum.  Donderdag 10 november worden de mantelzorgers in het zonnetje gezet door in hun vrije tijd deel te nemen aan diverse activiteiten.

De dag begint met een feestelijke bijeenkomst in de burgerzaal van het raadhuis waar wethouder Eric van der Want en Leonie Sazias de opening doen. Hierna volgt er een muzikale invulling door Mantelzorgkoor de Lichtpuntjes met muzikanten en een optreden van Ronnie Tober. “De Dag voor de Mantelzorg is zo belangrijk omdat deze mensen de taak op zich nemen om in hun vrije tijd voor iemand uit hun directe omgeving te zorgen. Dit kan heel zwaar zijn en daarom is deze dag er om waardering te tonen en deze mensen iets aan te bieden,” aldus Versa welzijn.

Burgemeester Pieter Broertjes verzorgt het welkomstwoord van deze bijzondere dag bij Luno Kitchen, waar een lunchbuffet klaar staat en de Pauwergirls de muzikale omlijsting op zich nemen. In de avond zal er in het filmtheater een vertoning van de film ‘I Daniël Blake’ te zien zijn. Mantelzorgers kunnen zich op de website van Versa welzijn aanmelden voor alle activiteiten en er zo een goed gevulde dag van maken als waardering voor hun harde en dankbare werk.