HILVERSUM – Tegenwoordig willen we steeds meer zelf in de hand hebben. We willen steeds unieker zijn en we willen steeds meer laten zien wat we zelf kunnen. De nieuwe trend in wonen is dan ook zelfbouw. Dit zijn projecten waarbij speciale kavels zijn vrijgegeven voor mensen die zelf hun huis willen ontwerpen. Zo leef je in eigen droomhuis.

In Hilversum zullen de eerste heipalen van de zelfbouwhuizen de grond in worden geslagen in het begin van oktober, in de wijk de Anna’s hoeve. Drieëntwintig huizen zullen hier worden gebouwd voor mensen die van hun eigen huis projectontwikkelaar zijn. Door zoveel verschillende ingevingen is zelfbouw wel een risico. Wordt het wel mooi als zo veel mensen een totaal verschillend huis ontwerpen en dit naast elkaar zetten?

Maar dit is de trend van tegenwoordig omdat een monotone wijk niet meer mooi gevonden wordt. Hoe houdt de gemeente Hilversum het dan een mooie wijk? “De gemeente Hilversum heeft weinig regels maar stelt wel dat de woningen binnen een kleurenpallet moet vallen. Op deze manier past de nieuwe wijk Anna’s Hoeve straks mooi bij de natuurlijke omgeving van bestaande bouw, bos en hei.” Aldus een woordvoerder van de gemeente.