Kinderen rennen naar binnen en de ouders lopen er achteraan. De Live 2000 kids singalong gaat bijna beginnen. Vader en zoon spelen verschillende liedjes allebei met een gitaar. Fien (5) kan niet wachten tot ze de Frozen hit “Let it go” hoort en heeft er heel veel zin in. De microfoon staat klaar en de karaoke kan van start. Want dat is de bedoeling, ouders en kinderen mogen verzoeknummers opgeven. Vader en zoon begeleiden de groep en het publiek mag uit zijn dak gaan.

Ze beginnen met nummer 193 “The Rose” van Bette Midler. De armen van de kinderen vliegen omhoog, ze dansen in het rond. Wanneer het eerste nummer zijn einde gehaald heeft, klapt het publiek en de kinderen beginnen te springen. De mensen kijken rond, de één staat enigszins verveeld voor zich uit te staren terwijl de ander lekker meezingt. Moeder Janneke van Hardeveld (36) is met haar dochter Vesper (5) komen kijken. Ze zegt: “Ze had zin om even helemaal uit haar dak te gaan, maar ze is erg teleurgesteld. We dachten namelijk dat er een zangeres zou zijn en dat we allemaal lekker mee konden zingen. Het zijn natuurlijk vooral oude nummers die de kids niet zo goed kennen. Ook zijn er veel kinderen die nog te klein zijn om echt mee te kunnen zingen. Verder is het wel leuk en nu gaan we maar lekker dansen.” Vesper zegt: “Mijn lievelingsliedje is ‘Dance for me, Dance for me, Dance for me’ en ik zit op Kids dansen.”

In het begin was het niet voor iedereen duidelijk dat het een karaoke was en moest het publiek even loskomen. Uiteindelijk kwam Wilco Witte (51), directeur van De Vorstin. Hij pakt de microfoon en begint mee te zingen. Hij breekt het ijs door met de microfoon langs het publiek te gaan en verschillende mensen de microfoon voor te houden. Hij zegt: “Ik hoor niet bij dit bandje, maar ik heb dit wel georganiseerd.” Nu begint iedereen vrolijk mee te blèren, zowel de ouders als de kinderen. Tijdens het verzoeknummer “Jingle Bells” gaan de kinderen helemaal uit hun dak. Omdat er veel kleine kinderen zijn wijkt de band een beetje af van de Top 2000 nummers en spelen ze ook “Oh Denneboom, Oh Denneboom” en een nummer van de kinder TV-serie Cars. Daarna gaan ze toch maar weer verder met nummer 53 “Let it be” van The Beatles.

Rischard van der Schaft (30) zit in de organisatie van de Live 2000. Het is vanuit de gemeente geregeld en het is bedoeld voor zowel jong als oud. “We wilden een programma voor jong en oud. Daarom hebben we deze singalong georagniseerd om ook de kids erbij te betrekken. We hebben voor een karaoke gekozen zodat we het publiek ook echt meenemen en betrekken. Ze moeten echt in actie komen om er wat leuks van te maken. Op deze manier is het open en laagdrempelig en past het goed bij de Live 2000.  Ook kunnen we zo jong en oud goed bij elkaar brengen.”