De gemeente Hilversum wil tijdens de donkere dagen voor Kerst in alle acht Hilversumse wijken een kerstdiner organiseren voor eenzame inwoners. Het gemeentebestuur en de raadsleden gaan de inwoners bedienen. Dit als signaal dat de gemeente en de samenleving eenzaamheid niet accepteert.

Dit idee is bedacht door de CDA om zo de eenzaamheid tijdens de Kerst tegen te gaan. Op dit moment voelt meer dan acht procent van de Hilversummers zich eenzaam en geeft aan dat ze alleen zijn tijdens de Kerst, terwijl tijdens Kerst het er omgaat dat je samen bent en met je familie Kerst viert. Hierdoor kan het juist extra pijnlijk zijn als je alleen bent in deze tijd. Dit plan is in stand gekomen doordat de raad een motie heeft aangenomen om eenzaamheid te bestrijden in Hilversum.

Arno Scheepers, wethouder en portefeuillehouder, heeft hierover te zeggen: ‘‘Het is moeilijk om eenzame inwoners te bereiken, want er bestaat een taboe rondom eenzaamheid. Daarom vragen wij aan maatschappelijke organisaties zoals Versa en Hilverzorg om dit te promoten. Daarbij willen wij dit financieren door opzoek te gaan naar sponsoren in de vorm van goederen. Denk daarbij aan supermarkten of de middenstand voor een kerstpresentje.’’

De uitvoering van dit idee is zo gemaakt dat met behulp van de buurtcoördinatoren het diner is opgesteld. Hierbij kijken hun wat er bij de wijk en buurt past en waar ze het diner willen laten plaatsvinden. Uiteindelijk moet dit diner veel mensen in de wijk aantrekken om zo gezellig te dineren. Het voornemen is om de diners vanaf 6 december te organiseren.