HILVERSUM- De Kick-off van de zesde editie van de ‘’Hilversumse onderneming van het jaar verkiezing’’ heeft dinsdagavond 11 september plaats gevonden in bioscoop VUE Hilversum. Tijdens de kick-off, waar ruim 100 genodigden op afkwamen, werd de website gelanceerd waarop Hilversumse ondernemingen genomineerd kunnen worden. Ook vertelde de winnaar van vorig jaar, Amin Usman van Boekhandel Libris Voorhoeve, zijn ervaring rondom de verkiezing.

Verder waren er drie filmbedrijven aanwezig die een pitch gaven. Deze drie bedrijven gaan de komende periode een korte film maken over de uiteindelijke top drie van de verkiezing. De film zal te zien zijn tijdens de uitreiking van de ‘’Hilversumse ondernemer van het jaar award’’. Ook gaven de Fountainheads een inspirerend optreden over de toekomst van het ondernemen.

Afgelopen edities was de Kick-off een veel kleiner evenement dat plaatsvond tijdens het jaarlijks terugkerende festival Hilversum Alive. “We hebben er dit jaar voor gekozen om een losstaand event te maken van de Kick-off zodat er nog meer aandacht aan besteed zou worden” aldus Martijn Has van BVHilversum, een van de initiatiefnemers van dit event.

Tot 20 oktober kunnen ondernemers zich via de website www.hilversumseondernemingvanhetjaar.nl verkiesbaar stellen. Begin november zal bekend zijn welke bedrijven voldoen aan de gestelde eisen en dus daadwerkelijk mogen deelnemen. Afgelopen jaar deden er ongeveer 50 ondernemingen mee. Tot december kan er gestemd worden op de genomineerde Hilversumse ondernemingen. Iedereen mag stemmen.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in de Sint Vituskerk zal de winnende onderneming de Rabobank Business Award en een mooie bos bloemen in ontvangst mogen nemen. Het winnende bedrijf krijgt ook een jaar lang een lidmaatschap van ondernemersvereniging BVHilversum.

Tot slot is er sinds dit jaar ook een juryprijs te winnen. Het bestuur van Stadsfonds Hilversum reikt de prijs uit. Er wordt gekeken naar innovatie en naar welk effect uitgevoerde plannen hebben op Hilversum.