HILVERSUM - De Kinderboekenweek is weer van start gegaan. Ook in Hilversum zijn leuke activiteiten gepland voor de kinderen tijdens deze week. Zo doen de bibliotheek en de basisscholen actief mee.

De bibliotheek van Hilversum heeft onder andere feestelijk voorlezen voor kinderen georganiseerd. Hierbij worden boeken voorgelezen in het thema van de Kinderboekenweek. Ook kunnen kinderen de hele week lang een speurtocht doen in het gebouw. De week wordt afgesloten met een theatervoorstelling.

Ook basisscholen besteden veel aandacht aan de week. Zo organiseert de Paulusschool verschillende activiteiten voor de kinderen en richten leraren hun lessen in met het oog op de Kinderboekenweek. ‘’Wij hebben een grote opening gedaan met de hele school, de leraren hebben een toneelstukje gedaan en daarna een dansje met de kinderen’’, vertelt lerares Marsha Koteris.

‘’Daarnaast besteden we extra aandacht aan het thema van de Kinderboekenweek dit jaar, namelijk vriendschap. Daar hebben we wat activiteiten omheen georganiseerd verschillend per klas. Ook laten we de oudere kinderen boeken voorlezen aan de jongere kinderen. Zo is er leesplezier en zijn de kinderen echt betrokken met elkaar, dit past ook goed bij het motto van de Kinderboekenweek ‘kom erbij’. ‘’

De Kinderboekenweek wordt al sinds 1954 georganiseerd. Het doel van deze week is kinderen meer aandacht laten besteden aan lezen. ‘’We zijn hier op school heel erg bezig met zorgen dat de kinderen goed lezen, dat vinden we heel belangrijk. Met name de leesmotivatie, het willen lezen en het lezen leuk vinden is waar we veel aandacht aan besteden. Daarom hebben we bijvoorbeeld een speciale schoolbibliotheek ingericht met lekkere stoelen en banken zodat het lezen ook een fijn moment is’’,  aldus Koteris.