Zapp Your Planet heeft samen met het Wereld Natuur Fonds 145.027,91 euro opgehaald. Doormiddel van een liveshow in Hilversum wordt er aandacht gevraagd voor de koala’s in Australië. De bedoeling is om zoveel mogelijk geld op te halen. De kinderen kunnen het geld dat ze hebben opgehaald komen brengen in de studio. “Als we geen geld inzamelen, sterft er straks weer een diersoort uit,” aldus Laura (10). Een aantal Hilversumse kinderen hebben ook meegeholpen.

Anna (11) en Laura (10) zijn beste vriendinnen en komen uit Hilversum. Ze zijn vandaag naar de studio gekomen om geld te doneren, door middel van het deelnemen aan betaalde activiteiten tijdens de show. De activiteiten zijn voornamelijk spelletjes, zoals Koalahangen en Kangaroeboksen, maar de kinderen kunnen bijvoorbeeld ook deelnemen aan een dansworkshop met Vincent Vianen. Anne: “We hebben nu net een milkshake gemaakt bij Pierre Wind, dat is een van de activiteiten, we mochten hem zelf versieren.” Laura vertelt: “We hebben twintig euro bij ons en die gaan we helemaal opmaken. We zagen over de branden in onze klas.” Anne vult aan: “We kijken elke dag met zijn alle het Jeugdjournaal.” De reden dat de meiden meedoen is duidelijk. Laura vertelt: “We willen niet dat er nog een diersoort uitsterft.” Naast tientallen kinderen zijn er ook bekende Nederlanders aanwezig, onder andere Korthom en André Kuipers. Ze steunen de actie door spellen te begeleiden en oproepen te doen om te doneren. Anne en Laura vinden het goed dat de bekende Nederlanders de actie steunen. Zelf zijn ze fan van André Kuipers en Klaas van Kruistem.

De kinderen konden hun opgehaalde geld doneren door te komen naar de studio. Dereck (7) en zijn vader Charles Kotting (47) wonen om de hoek en zijn langsgekomen om het geld van Dereck te brengen. Kotting: “Mijn kinderen volgen de actie al een hele lange tijd. Vanmorgen waren ze de Kidstop20 aan het kijken, toen we erachter kwamen dat we langs mochten komen om het geld te doneren.” Dereck vertelt over de reden waarom hij geld heeft gedoneerd: “Ik wil heel graag een keer naar Australië, om koala’s te zien. Toen ik zag dat er bosbranden waren, wilde ik helpen. Koala’s zijn gewoon heel leuk.” De zus van Dereck heeft ook meegeholpen. “In totaal hebben we samen veertig euro opgehaald,” aldus Dereck.

Een van de bekende Nederlanders is YouTuber en influencer Thomas Brok (24), ook wel Korthom genoemd. Brok: “Ik ben hier om geld in te zamelen voor de koala’s. Ik begeleid een spelletje genaamd ‘Koalahangen.’ Hoe langer de kinderen hangen, hoe meer geld er naar de koala’s gaat. Het record is nu meer dan een minuut.” Zelf is Brok nog nooit in Australië geweest. “Het staat wel op mijn lijst. Het is gewoon zielig om te weten dat er al een miljard dieren zijn doodgegaan. Toen ik hiervoor gevraagd werd, had ik geen twijfel en ben ik meteen gegaan. Daarbij heb ik op sociale media een oproep geplaatst om te doneren en ik heb ik zelf geld gedoneerd.”