De Kinderwerkersdag vindt dit jaar plaats in Versa Welzijn in Hilversum. Op 12 november is er aandacht voor alle sociale werkers die zich met kinderen bezighouden. Hier kunnen collega’s uit het hele land elkaar ontmoeten.

Dit is de veertiende keer dat de Kinderwerkersdag plaatsvindt. De Kinderwerkersdag is bestemd voor de sociale werkers die veel met kinderen werken. Zij kunnen elkaar op deze dag inspireren en vooral ook van elkaar leren. Het thema dit jaar is ‘Kinderwerk een eigen verhaal’. Froukje Hajer, adviseur jeugdbeleid en dagvoorzitter van de Kinderwerkersdag legt uit waarom er voor dit thema is gekozen. “Kinderwerkers zijn duizendpoten, ze doen heel veel verschillende soorten dingen. De kinderwerkers hebben allemaal een eigen verhaal. Ze zien vaak kinderen die net een beetje tussen de wal en het schip vallen of net een steuntje in de rug nodig hebben. Kinderwerkers spelen echt in op wat de kinderen nodig hebben, aanvullend op school en thuis”.

De Kinderwerkersdag is elk jaar  in een andere plaats. Vorig jaar vond de dag plaats in Utrecht en toen was het thema ‘Samen spelen, samen leven’. “Dit jaar is de Kinderwerkersdag dus in Hilversum en we zijn heel blij dat Versa Welzijn heeft gezegd dat we bij hen terecht kunnen”, aldus Hajer.

Gedurende de dag zijn er mensen die vanuit de praktijk en vanuit het beleid iets vertellen. Ook zijn er wethouders aanwezig. De wethouders Geert-Jan Hendriks van de gemeente Gooise Meren en Angelica Pelsink van de gemeente Hilversum zijn aanwezig tijdens de Kinderwerkersdag. Hiernaast is er een ‘college on kinderwerk-tour’. Deze tour bevat twee minicolleges. In de eerste college gaat  Anita Keita, directeur van Versa Welzijn, iets vertellen over hoe Versa Welzijn haar kinderwerk presenteert. In de tweede college gaat Maike Kooijmans, lector Opvoeden voor de toekomst op de Fontys Hogeschool pedagogiek, iets vertellen met kennis die ze heeft opgedaan door praktijkgericht onderzoek als lector.