HILVERSUM – Damesmodezaak Lódz is afgelopen week verhuisd. Tot zaterdag 15 oktober was de zaak nog te bezoeken op de Gijsbrecht van Amstelstraat en op donderdag 20 oktober opende de winkel voor de eerste keer de deuren op de Hilvertsweg.

Hoewel de verhuizing nog niet helemaal af is, heropende de zaak donderdag officieel haar deuren. Nicolette Schiffers, oprichtster van de eenmanszaak, zegt daar het volgende over: “Eigenlijk waren we al vanaf maandag stilzwijgend open gegaan, maar op donderdag stond het pas op Facebook en de andere social media.”

Schiffers legt ook uit waarom Lódz verhuist is: “Dit ‘nieuwe’ pand was al vijf jaar lang eigendom van mij. Ik woonde op de bovenverdieping en heb de begane grond altijd verhuurd aan andere winkels. Op een gegeven moment ben ik gaan nadenken en kwam ik tot de conclusie dat het onnodig was om een ander pand te moeten huren, terwijl ik zelf gewoon een locatie tot beschikking had.”

Zestien jaar lang was Lódz te vinden op de Gijsbrecht van Amstelstraat. Een lange tijd, vindt ook Schiffers: “Dat is natuurlijk best een lange tijd. Toch hoop en denk ik dat de klanten, die vooral in het midden tot hoge segment zitten, de weg naar de winkel weer snel hebben gevonden om stoere en trendy dameskleding te kopen.”