De Platen & CD Beurs die dit weekend zou plaatsvinden op de Groest in Hilversum is door het slechte weer en de daardoor verwachte minderde interesse afgelast. 

André Frijters, medewerker van Dynamite Beurzen en organisator van de Platen & CD Beurs, vindt het zelf heel jammer dat deze beurs niet door gaat. Volgens hem zijn grammofoonplaten de laatste paar jaren weer helemaal terug aan het komen. Steeds meer artiesten brengen een nieuw nummer ook op vinyl uit en steeds meer mensen schaffen ze weer aan. Tot op vandaag de dag blijft de muziekomzet dan ook mede door de groeiende verkoop van vinyl stijgen (NVPI, 2017).

Ondanks de stijgende populariteit van platen, verwachtte Dynamite Beurzen volgens Frijters een slechte opkomst door de koude wind en regen die voor dit weekend voorspeld is. Om het evenement dan toch door te laten gaan voor een kleiner publiek bleek helaas veel te duur te zijn.

De Platen & CD Beurs is al meerdere keren in Hilversum georganiseerd en elke keer nog goed bezocht. Er zijn platen te vinden van allerlei muziekgenres, ‘’van Rock tot Klassiek’’, aldus Dynamite Beurzen. Niet alleen in Hilversum, maar op verschillende plekken door het hele land is deze beurs te bezoeken. Zou u toch nog graag naar de Platen & CD Beurs willen gaan, op 9 november staat de beurs ook in het nabij gelegen Utrecht gepland.