Eind dit jaar sluit verpleeghuis St. Carolus haar deuren. Als stap in het afscheidsproces werkten bewoners, personeel en vrijwilligers samen aan keramieken huisjes, schilderijen, gedichten en foto’s. Het eindresultaat, de expositie “Mooi was die tijd”, is vorige week gepresenteerd.

De kunstwerken van de expositie ontstonden tijdens bijeenkomsten met diverse thema’s, waaronder: “Mijn (t)huis”, “Achter mijn voordeur” en “Tegelwijsheden”. Dit gebeurde onder begeleiding van een beeldend therapeut en welzijnscoördinator Birgitta Verrips: “De activiteiten hadden als doel om te kijken hoe bewoners zich voelen over de verhuizing. De meeste bewoners krijgen er niet zo veel van mee, maar wanneer ze eenmaal verplaatst zijn, kunnen ze dingen van hier misschien missen. Door dit project hebben ze, behalve elkaar, ook nog de kunstwerkjes om te herkennen.” Tijdens de bijeenkomsten kwamen alle thema’s ter sprake, voordat de deelnemers ze beeldend verwerkten. Hierbij is uitgegaan van vragen als: “Hoe zag je voordeur er vroeger uit?” en “Wat maakt jouw huis een thuis?”

De pop-upexpositie verhuist vanaf 10 december om de paar maanden naar verschillende HilverZorglocaties. Verrips: “Dit is onder andere omdat veel van de mensen die hier aan  meededen al naar andere plekken zijn verhuisd. Het is toch leuk als iedereen zijn werkje nog kan zien langskomen. Verder willen we vooral aan zo veel mogelijk mensen laten zien dat beeldende kunst en creativiteit heel veel goede dingen doen. Het project maakte veel verhalen los bij de bewoners en het hielp deze mensen met verwerken. Dat maakt het zo mooi.”

Tot 10 december is de expositie nog te zien in het St. Carolus, Bosdrift 96. Bezoekers zijn welkom tussen 11:00 en 15:00 uur.