Op de lange termijn gaan huishoudens met een lager inkomen er meer op achteruit dan andere inkomensgroepen door klimaatbeleid. Hilversum is aan het veranderen naar een duurzame stad. Met vele initiatieven proberen verschillende partijen dit te realiseren, waaronder Hilverzon, maar niet zonder financiële gevolgen. 

Dat werd vrijdag duidelijk uit de doorrekening van het klimaatbeleid door het Centraal Planbureau. Met dit beleid is de CO2-uitstoot tegen 2030 flink verlaagd. Om dat te behalen, nemen de klimaatlasten toe, vooral gezinnen en bedrijven zullen de lasten gaan voelen. Deze stijgen landelijk met 4,6 miljard euro. De lastenverzwaring onstaat door een hoger tarief op gas en hogere tarieven voor het opslaan van duurzame energie voor bedrijven.

Om de Hilversummers nog meer bewust te maken van de verduurzaming, organiseert HilverZon ook energiebesparingsavonden voor verheldering en antwoorden op veelgestelde vragen. “Iedereen is van harte welkom bij deze informatieve avonden. Wij proberen op deze manier de Hilversummers aan te spreken op verduurzaming,” aldus Erik de Lange, coördinator en energiecoach van HilverZon.