HILVERSUM – YouTube is al een lange tijd erg bekend, in Nederland maar ook in het buitenland. Deze vrijdag wordt in het Beeld en Geluid museum in Hilversum het “Let’s YouTube” Event gevierd. Hier treden verschillende YouTubers op, om de opening van de interactieve tentoonstelling te vieren.

In het Beeld en Geluid museum is een interactieve tentoonstelling genaamd “Let’s YouTube” geopend. Hier kun je ook zelf aan de slag: je test je eigen kennis en inzicht over de effecten van YouTube in challenges en je kunt punten scoren. Met de punten unlock je de YouTube Rooms, waar je in de schoenen van de Creators stapt door een video te maken en te uploaden naar de Upload Bar. Daar zie je jouw video en die van andere bezoekers terug op grote schermen, en kan je hem op je eigen YouTube-kanaal uploaden.

De mannen van Ponkers zijn ook uitgenodigd voor het event. Dit zijn 3 jongens, die YouTube filmpjes maken zoals parodieën, challenges, interviews op straat en allemaal andere gekke dingen. Zij moeten met zijn drieën optreden, Marthijn als DJ, Noah en Jesper als MC’s. Zij doen dit erg leuk, en brengen de hele zaal op gang. Naast dat zij samen werken zijn ze ook erg goed bevriend, en dat is goed te merken aan de chemie op het podium. Voor en na hen, treed een ander YouTube duo en trio op.

Net zoals het logo van YouTube, is het thema rood. Er wordt vooral gewerkt met rode belichting, en dat past erg goed bij het evenement. Als je het Beeld en Geluid museum een beetje kent, is een inbeelding van dit grote geheel niet erg moeilijk. Er is een dansvloer aanwezig, en een podium met daarop een DJ booth. Veel mensen, voornamelijk YouTubers, staan gezellig met elkaar te dansen, de gratis drankjes helpen daar natuurlijk bij!

Niet alleen is alles in de zaal erg goed geregeld, ook ligt er voor ons een rode loper klaar, kunnen de mannen van Ponkers makkelijk de jassen ophangen in een garderobe en krijgen zij gelijk een 18+ bandje voor de drank. Eerst word er even in de zaal rondgelopen, worden de jongens geïnterviewd en maken zij foto’s met fans. Nu het eenmaal tijd is, worden ze opgehaald door een medewerker die hen naar de kleedkamers begeleidt. Het i allemaal goed geregeld, en zoals het Beeld en Geluid museum bekend staat: professioneel! De sfeer zit er goed in, en het is voor alle YouTubers een geslaagde avond.

.yt

Bron: www.beeldengeluid.nl