HILVERSUM – De America Today heeft dit weekend een levende kerstetalage in de winkel gehad. De winkelende mensen in de Kerkstraat konden samen met de modellen van Showpony op de foto. De kerstsfeer was goed merkbaar en de winkelmedewerkers deden gezellig mee.

De mensen die langs de America Today liepen kregen vrijwel gelijk een lach op hun gezicht. Duidelijk viel de kerst photobooth bij de winkelende mensen op, ook al was het erg druk in Hilversum. In de levende etalage bevond zich een kerstboom, gekke versieringen, neppe baarden en kleine cadeautjes van America Today onder de kerstboom. Mensen stopten even om te kijken naar de modellen van Showpony, die winkelende mensen (vooral kinderen) aanspoorden om mee te doen met de kerst photobooth.

Het initiatief kwam vanuit het America Today hoofdkantoor. De kerstsfeer bevond zich zo goed in de winkel, het trok mensen aan volgens America Today medewerker Robin Murray. De winkel had Showpony ingehuurd, een bedrijf dat modellen, hostesses en danseressen levert voor verschillende evenementen, horeca-gelegenheden en bijeenkomsten.

Hoewel veel winkelende mensen even stoppen om te kijken naar de levende etalage, willen niet veel mensen op de foto. Volgens model Fia Hamelijnck komt dat doordat er een “wat ouder publiek” loopt in Hilversum. In Amsterdam winkelen wat jongere mensen, Hilversum trekt een wat oudere doelgroep aan. Samen met collega Tim Hofma spreken zij mensen aan om op de foto te komen, en fotograaf Martika de Sanders maakt van buitenaf de foto’s. Op het moment dat er geposeerd wordt stoppen er nog meer mensen om naar de gekke bekken te kijken.

Volgens winkelmedewerker Robin Murray is dit “een goede manier om het publiek aan te trekken.” Ze vindt het een heel leuk initiatief vanuit America Today en veel klanten trekken in het weekend kan natuurlijk geen kwaad.