De verkeerslichten tegenover het station op de Schapenkamp in Hilversum zijn veranderd. Sinds begin deze maand hebben de verkeerslichten een andere afbeelding. Het is een onderdeel van het actieplan LHBTI (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en interseksueel) dat begin dit jaar door de gemeenteraad is vastgesteld.

Op de verkeerslichten zijn twee homoseksuelen en twee lesbiennes te zien. Wanneer het licht op groen springt zie je de twee mannen of de twee vrouwen, hand in hand, met een hartje op de lichten afgebeeld. “De verkeerslichten staan mede in het licht van de ‘coming out day’ en de eerste ‘rainbow week’ die deze maand zijn geweest”, geeft Eefje Nienhuis, communicatieadviseur, aan.

In een onderdeel van het actieplan staat dat Hilversum moet werken aan de zichtbaarheid van LHBTI’ers en de uitingen daarvan in het dagelijks leven. Zo kan de sociale acceptatie bevorderd worden. De verkeerslichten zijn in principe permanent.

Het actieplan is opgesteld door een werkgroep uit Hilversum, Hilversum Inclusief, dit is een werkgroep voor LHBTI. Samen met de gemeente Hilversum willen zij ervoor zorgen dat LHBTI’ers zich veilig en geaccepteerd voelen in Hilversum. De gemeente financiert het glasplaatje.